Faqe Kryesore  |  Harta e Faqes  |  Kontaktoni  
AUTORITETI I MBIKËQYRJES FINANCIARE
 
AMF organizon trajnimin e asistencƫs teknike dhe kƫmbimit tƫ informacionit (TAIEX) tƫ Komisionit Evropian
 Print
foto
Mbyll
foto
Mbyll
foto
Mbyll
foto
Mbyll
1    2    3    4   

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare në kuadër të aplikimit në instrumentin e asistencës teknike dhe këmbimit të informacionit (TAIEX) të Komisionit Evropian organizoi në datat 15–16 mars 2017 trajnimin në formën e misionit të ekspertëve (Expert Mission) për Sigurimin e Detyrueshëm në Sektorin e Transportit. Ky aktivitet u organizua si bashkëpunim i Komisionit Evropian me IVASS (Autoriteti Italian i Sigurimeve).

Qëllimi i këtij trajnimi ishte shkëmbimi i njohurive dhe informacionit në fushën e sigurimit të detyrueshëm në sektorin e transportit, duke u fokusuar në:

  - Funksionimin e sistemit Bonus Malus;
  - Funksionimin e Fondit të Garancisë;
  - Masat anti-mashtrim;
  - Shlyerjen dhe trajtimin i dëmshpërblimeve.

Misioni mundësoi edhe diskutimin e një sërë çështjeve dhe problematikave të hasura nga ekspertët dhe pjesëmarrësit në punën e tyre të përditshme mbikëqyrëse dhe rregullatore, si dhe në lidhje me zbatimin e rregullave të ndryshme për sigurimin e detyrueshëm në sektorin e transportit.

Ekspertët e IVASS që morën pjesë në këtë aktivitet ishin Z. Antonio De Pascalis Drejtor i Departamentit të Kërkimit dhe i Menaxhimit të të Dhënave, Z. Massimo Amato Specialist në Sektorin e Anti-mashtrimit dhe Z. Lino Matarazzo, aktuar në Sektorin e Studimeve dhe Analizave Statistikore, me një eksperiencë shumë te gjatë në fushën e mbikëqyrjes së sigurimeve.

 
Hyrje e Autorizuar
 
 
Mbrojtja e Konsumatorit
 
 
GSRM
 
 
Info të Vlefshme
 


Adresa: Rruga "Dora D'istria" Nr. 10, P.O. Box 8363, Tiranë, Albania, Tel: + 355 - (0) - 4 - 2257560, Faks: + 355 - (0) - 4 - 2250686
© AMF 2017. Të gjitha të drejtat të rezervuara.
 Termat dhe Kushtet e Përdorimit  |  E Drejta e Autorit dhe Lejet  |  Përgjegjësitë  |  Ruajta e Fshehtësisë