Faqe Kryesore  |  Harta e Faqes  |  Kontaktoni  
AUTORITETI I MBIKËQYRJES FINANCIARE
 
Zhvillimet e Tregut tƫ Pensioneve Private Vullnetare, 31.12.2016
 Print
foto
Mbyll
foto
Mbyll
1    2   

Gjatë vitit 2016, në tregun e pensioneve private vullnetare ushtruan aktivitetin e tyre tre fonde pensioni. Analiza e të dhënave për tregun e pensioneve private vullnetare më 31.12.2016 tregon një total asetesh neto prej 1,318.74 milionë lekë dhe me një rritje prej afro 390.00 milionë lekë (41.99%) krahasuar me fundin e vitit 2015. E shprehur në euro, totali i aseteve neto është 9.75 milionë euro[1].

Numri i anëtarëve në fondet e pensioneve, më 31.12.2016 ishte 17,317 anëtarë duke shënuar rritje prej 37.89% krahasuar me fundin e vitit 2015.


Tregues të fondeve të pensioneve                                                                                                                                                                                                                                                              

Përshkrimi

Vlera (mln. lekë)

Ndryshimi (Në %)

 

31.12.'15

31.12.'16

31.12.'15-31.12'16

Asetet neto të FP

928.74

1,318.74

41.99

 

Asetet neto dhe numri i anëtarëve sipas fondeve të pensioneve   31.12.2016                                                                                                                                                                                      

Fond Pensioni

Numri i  anëtarëve në FP

Asete Neto (mln. lekë)

SIGAL

5,794

672.69

RAIFFEISEN

2,653

412.21

SiCRED PENSION

8,870

 233.84

TOTAL

17,317

1,318.74


Për të lexuar materialin e plotë të Tregut të Pensioneve Private Vullnetare, 31.12.2016 (në versionin EXCEL), ju lutem, klikoni këtu.

[1] http://www.bankofalbania.org/ Kursi zyrtar i këmbimit ("fiksi") 30.12.2016 në Bankën e Shqipërisë,

1 euro = 135.23 lekë

 
Hyrje e Autorizuar
 
 
Mbrojtja e Konsumatorit
 
 
GSRM
 
 
Info të Vlefshme
 


Adresa: Rruga "Dora D'istria" Nr. 10, P.O. Box 8363, Tiranë, Albania, Tel: + 355 - (0) - 4 - 2257560, Faks: + 355 - (0) - 4 - 2250686
© AMF 2017. Të gjitha të drejtat të rezervuara.
 Termat dhe Kushtet e Përdorimit  |  E Drejta e Autorit dhe Lejet  |  Përgjegjësitë  |  Ruajta e Fshehtësisë