Media: Njoftime

AMF nxjerr për konsultim publik projektrregulloren “Për regjistrin elektronik të dëmeve të Byrosë Shqiptare të Sigurimit”

21 Qershor 2021

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare në zbatim të Ligjit nr. 32/2021 “Për sigurimin e detyrueshëm në sektorin e transportit” ka hartuar projektrregulloren “Për regjistrin elektronik të dëmeve të Byrosë Shqiptare të Sigurimit”. Dokumenti publikohet në faqen zyrtare të Autoritetit, për konsultim publik, [...]

AMF nxjerr për konsultim publik projektrregulloren “Për llogaritjen e Fondit të Kompensimit si dhe rastet e prekjes, të ndërhyrjes dhe rivendosjes së vlerës minimale të Fondit të Kompensimit”

17 Qershor 2021

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare në zbatim të Ligjit nr. 32/2021 “Për sigurimin e detyrueshëm në sektorin e transportit” ka hartuar projektrregulloren “Për llogaritjen e Fondit të Kompensimit si dhe rastet e prekjes, të ndërhyrjes dhe rivendosjes së vlerës minimale të Fondit të Kompensimit”. Dokumenti [...]

Bordi i AMF takim me drejtuesit e shoqërive të sigurimit për hyrjen në fuqi të ligjit të ri “Për sigurimin e detyrueshëm në sektorin e transportit”

15 Qershor 2021

Bordi i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare zhvilloi sot, më 15 qershor 2021, një takim me drejtuesit e shoqërive të sigurimit. Në takim u diskutua në lidhje me risitë dhe detyrimet që sjell ligji i ri “Për sigurimin e detyrueshëm në sektorin e transportit”, si edhe për ecurinë e tregut të sigurimeve pas [...]

Nis zbatimi i projektit të ri të Bankës Botërore për tregjet e kapitalit

11 Qershor 2021

Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i AMF-së zhvilloi një takim online me Përfaqësuesin e ri të Përhershëm të Bankës Botërore në Shqipëri, z. Emanuel Salinas dhe znj. Maryam Salim, e cila përfundon mandatin e saj 4-vjeçar si Menaxhere e Bankës Botërore në vendin tonë. Në takim ishin të pranishëm [...]

Takim online mes Drejtorit të Përgjithshëm Ekzekutiv të AMF-së dhe Drejtueses së Misionit të FMN-së për Shqipërinë

10 Qershor 2021

Në datë 9 qershor 2021 u zhvillua një takim online mes Drejtorit të Përgjithshëm Ekzekutiv të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, z. Ervin Mete dhe Drejtueses së misionit të Fondit Monetar Ndërkombëtar për Shqipërinë, znj. Yan Sun. Në takim u diskutua mbi ecurinë e tregjeve nën mbikëqyrjen e Autoritetit, [...]

Publikohet periodiku i AMF-së nr. 144, maj 2021

9 Qershor 2021

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare publikon periodikun nr. 144, maj 2021, në faqen zyrtare të internetit. Ky botim ju njeh me aktivitetin rregullues, mbikëqyrës dhe institucional të AMF-së, si edhe përfshin informacione në funksion të njohjes së konsumatorëve dhe investitorëve me tregjet nën mbikëqyrje. Për të [...]

AMF nxjerr për konsultim publik projektrregulloren “Për standardet e raportimit dhe të mbikëqyrjes së Byrosë Shqiptare të Sigurimit”

7 Qershor 2021

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare në zbatim të Ligjit nr. 32/2021 “Për sigurimin e detyrueshëm në sektorin e transportit” ka hartuar projektrregulloren “Për standardet e raportimit dhe të mbikëqyrjes së Byrosë Shqiptare të Sigurimit”. Dokumenti publikohet në faqen zyrtare të Autoritetit, për konsultim [...]

AMF nxjerr për konsultim publik projektrregulloren "Për sipërmarrjet dhe nënfondet kryesore e furnizuese”

5 Qershor 2021

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare në zbatim të Ligjit nr. 56/2020 “Për Sipërmarrjet e Investimeve Kolektive”, ka hartuar projektrregulloren "Për sipërmarrjet dhe nënfondet kryesore e furnizuese”. Projektrregullorja dhe shtojcat përkatëse publikohen në faqen zyrtare të Autoritetit, për konsultim publik, në [...]

AMF nxjerr për konsultim publik projektrregulloren “Për mënyrën e administrimit dhe pagesave të dëmeve Fond Kompensimi me datë aksidenti përpara hyrjes në fuqi të ligjit nr. 32/2021”

4 Qershor 2021

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare në zbatim të Ligjit nr. 32/2021 “Për sigurimin e detyrueshëm në sektorin e transportit” ka hartuar projektrregulloren “Për mënyrën e administrimit dhe pagesave të dëmeve Fond Kompensimi me datë aksidenti përpara hyrjes në fuqi të ligjit nr. 32/2021”. Dokumenti publikohet [...]

Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i AMF-së merr pjesë në takimin me Dhomën Amerikane të Tregtisë për tregun e kapitaleve dhe listimin në Bursë

2 Qershor 2021

Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, z. Ervin Mete mori pjesë në takimin online të organizuar nga Dhoma Amerikane e Tregtisë “Tregu i kapitaleve dhe listimi në Bursën Shqiptare si një alternativë financimi për korporatat”. Në fjalën e mbajtur. Z. Mete theksoi se ky takim vjen [...]