Media: Njoftime

Mbi publikimin e Gjeografisë së Sigurimeve 2010

21 Korrik 2011

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare, ka kënaqësinë të vërë në dijeni publikun, mbi publikimin e Gjeografisë së Sigurimeve 2010.   Gjeografia e Sigurimeve tashmë ka hyrë në vitin e tretë të botimit, duke u kthyer tashmë në një publikim të rëndësishëm në gamën e larmishme të [...]

Zhvillohet mbledhja e Bordit të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare

8 Korrik 2011

Për çështjet e rendit të ditës të pashqyrtuara në mbledhjen e Bordit të datës 29 qershor 2011, në datën 8 korrik 2011 u zhvillua mbledhja Bordit të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare. Bordi midis të tjerave shqyrtoi:                                                      [...]

Zhvillohet mbledhja e Bordit të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare

29 Qershor 2011

Në mbledhjen e datës 29 qershor 2011, Bordi i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, shqyrtoi dhe miratoi ndër të tjera:                                                      [...]

Mbi publikimin e periodikut AMF nr. 43

29 Qershor 2011

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare ka kënaqësinë të vërë në dijeni publikun, mbi publikimin e periodikut të AMF nr. 43, të muajit maj, në faqen zyrtare të internetit. Për të lexuar materialin e plotë të periodikut nr. 43 klikoni këtu Shpresojmë që ky publikim të jetë me interes për [...]

Zhvillimet e Tregut të Sigurimeve në Shqipëri për periudhën janar-maj 2011

24 Qershor 2011

Të ardhurat nga primet e sigurimit, në periudhën janar-maj 2011, arritën rreth 3,603 milionë lekë, ose 8.79% më shumë se në të njëjtën periudhë të  vitit të kaluar. Gjatë periudhës janar-maj 2011 numri i kontratave të sigurimit të lidhura arriti në 512,876 duke dyfishuar numrin e kontratave krahasuar [...]

Shoqata Ndërkombëtare e Mbikëqyrësve të Sigurimeve (IAIS) krijon Forumin Mbikëqyrës

17 Qershor 2011

(Material i përpunuar, nxjerrë nga Shoqata Ndërkombëtare e Mbikëqyrësve të Sigurimeve (IAIS), qershor 2011) Shoqata Ndërkombëtare e Mbikëqyrësve të Sigurimeve (IAIS), ka krijuar së fundmi një Forum Mbikëqyrës, si pjesë e përpjekjeve të saj për të forcuar efektivitetin e mbikëqyrjes së [...]

Zhvillohet Konferenca Globale e Sigurimeve 2011

9 Qershor 2011

Banka Botërore në bashkëpunim me IFC zhvilluan në datat 1-2 qershor, në Washington, SHBA, Konferencën Globale të Sigurimeve 2011 me temë: “Zhvillimi i sigurimeve përballë sfidave të reja: kapja e Solvency II dhe inputeve të tregut për të zgjeruar shtrirjen e sigurimeve”. Në aktivitet kishte 170 të pranishëm, [...]

Mbi publikimin e rezolutës së Kuvendit të Shqipërisë “Për vlerësimin e veprimtarisë së Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare për vitin 2010”

7 Qershor 2011

Pas raportimit në datë 11.03.2011 pranë Komisionit të Ekonomisë në Kuvendin e Shqipërisë, të Kryetares së AMF-së, Zj. Elisabeta Gjoni, “Mbi veprimtarinë e institucionit gjatë vitit 2010”, Kuvendi i Shqipërisë ka dërguar përmes shkresës zyrtare nr. 156/2, datë 06.06.2011, rezolutën “Për [...]

Mbi publikimin e periodikut AMF nr. 42

31 Maj 2011

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare ka kënaqësinë të vërë në dijeni publikun, mbi publikimin e periodikut të AMF nr. 42, të muajit prill, në faqen zyrtare të internetit. Për të lexuar materialin e plotë të periodikut nr. 42 klikoni këtu Shpresojmë që ky publikim të jetë me interes për [...]

Zhvillohet ceremonia e dhënies së diplomave aktuarëve profesionistë

26 Maj 2011

Në datën 25 maj 2011, në ambientet e hotel “Rogner Europapark”, Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare, në bashkëpunim me FSVC dhe USAID, zhvilluan ceremoninë e dhënies së diplomave katërmbëdhjetë aktuarëve profesionistë. Në fjalën e saj, Zj. Elisabeta Gjoni, Kryetare e AMF-së, vlerësoi rëndësinë [...]