Media: Njoftime

Zhvillimet e Tregut me Pakicë të Letrave me Vlerë të Qeverisë për periudhën Janar – Shtator 2010

29 Tetor 2010

Tregu sekondar i letrave me vlerë të Qeverisë gjatë periudhës Janar - Shtator 2010 u dominua në masën 93.22% nga transaksionet në instrumenta afatshkurtër (bono thesari) dhe 6.78% nga instrumenta afatgjatë (obligacione). Përsa i takon numrit të transaksioneve, 98.92% e të gjitha transaksioneve të tregut sekondar të letrave [...]

Zhvillimet e tregut të pensioneve vullnetare private për periudhën Janar - Shtator 2010

26 Tetor 2010

Tregu i pensioneve vullnetare mbetet ende një treg i vogël, parë ky si nga këndvështrimi i kontributeve dhe nga numri i kontribuesve. Në këtë treg, për periudhën janar - shtator 2010, shihet një rritje prej 47.81% e kontributeve dhe një rritje prej afër 14.46% e numrit të kontribuesve, krahasuar me të njëjtën periudhë [...]

Zhvillimet e Tregut të Sigurimeve në Shqipëri për periudhën Janar – Shtator 2010

25 Tetor 2010

Të ardhurat nga primet e sigurimit, në periudhën janar - shtator 2010 arritën rreth 6,243 milionë lekë, ose 1.19% më shumë se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Gjatë periudhës janar - shtator 2010  numri i kontratave të sigurimit të lidhura arriti në 516,888 duke shënuar një [...]

Mbi publikimin e Raportit të Mbikëqyrjes 2009, të AMF

12 Tetor 2010

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare, ka kënaqësinë të vërë në dijeni publikun, mbi publikimin e Raportit të Mbikëqyrjes 2009. Viti 2009 ka qenë një vit i rëndësishëm në drejtim të finalizimit të disa prej projekteve më të rëndësishme të AMF-së për forcimin e mbikëqyrjes [...]

Shpallje e rezultatit të testimit për vlerësues të dëmeve në sigurime

6 Tetor 2010

Në mbështetje dhe për zbatim të nenit 14, pikës 3, të Ligjit nr. 9572, datë 3.07.2006, "Për Autoritetin e Mbikëqyrjes Financiare", nenit 89, të Ligjit nr. 9267, datë 29.07.2004, "Për veprimtarinë e sigurimit, të risigurimit dhe ndërmjetësimit në sigurime dhe risigurime", pikës 14 të VKM, nr. 164, datë [...]

Mbi zhvillimin e mbledhjes së Bordit të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare

29 Shtator 2010

Në mbledhjen e datës 29 shtator  2010, Bordi i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, zhvilloi një seancë konsultative me Autoritetin e Konkurrencës, më pas, shqyrtoi dhe miratoi vendimet e mëposhtme: 1.   autorizimin për ushtrim veprimtarie si Kujdestar në letrat me vlerë të Qeverisë së Republikës së [...]

Mbi publikimin e periodikut AMF Nr. 34

27 Shtator 2010

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare ka kënaqësinë të vërë në dijeni publikun, mbi publikimin e periodikut të AMF nr. 34 të muajit gusht në faqen zyrtare të internetit. Për të lexuar materialin e plotë të periodikut nr. 34 klikoni këtu Shpresojmë që ky publikim të jetë me interes për [...]

Zhvillimet e Tregut të Sigurimeve në Shqipëri për periudhën Janar - Gusht 2010

24 Shtator 2010

Të ardhurat nga primet e sigurimit, në periudhën janar - gusht 2010 arritën rreth 5,497 milionë lekë, ose 0.33% më shumë se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Gjatë periudhës janar - gusht 2010 numri i kontratave të sigurimit të lidhura arriti në 461,792 duke shënuar një ulje prej [...]

Për zhvillimin e testimit për vlerësuesit e dëmeve në sigurime

24 Shtator 2010

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times [...]

Mbi zhvillimin e mbledhjes së Bordit të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare

30 Gusht 2010

Në mbledhjen e datës 30 gusht 2010, Bordi i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, midis të tjerave shqyrtoi dhe miratoi vendimet e meposhtme: 1. licencimin e "First Investment Bank – ALBANIA" sh.a për të vepruar si depozitar i fondit të pensionit; 2. miratimin e disa ndryshimeve në rregulloren nr.10 datë 17.12.2007 “Për ekspertët [...]