Media: Njoftime

Publikimi për diskutim i projekt ligjit "Për sigurimin e detyrueshëm në sektorin e transportit"

25 Qershor 2008

Projekt ligji parashikon funksionimin e Qendrës së Informacionit, që do të përmbajë të dhëna të plota mbi të gjitha mjetet e siguruara dhe dëmet e shkaktuara prej tyre. Qendra e informacionit mbështet përpjekjet e deritanishme për funksionimin e regjistrit të të dhënave të sigurimit të detyrueshëm motorik [...]

Organizohet takimi mbi prezantimin e projektligjit "Për sigurimin e detyrueshëm në sektorin e transportit"

24 Qershor 2008

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare, në bashkëpunim me Ministrinë e Financave, organizoi në ambientet e Hotel Tirana International një takim me industrinë e sigurimeve, për të paraqitur projekt ligjin e ri "Për sigurimin e detyrueshëm në sektorin e transportit". Në takim mori pjesë Ministri i Financave, Z. Ridvan Bode, Kryetarja [...]

Mbi publikimin e periodikut AMF Nr. 6

30 Maj 2008

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare ka kënaqësinë të vërë në dijeni publikun mbi publikimin e periodikut të AMF nr. 6 në faqen zyrtare të internetit. Tekstin e plotë të publikimit, në versionin PDF, mund ta gjeni tek rubrika Statistika&Publikime.Për të lexuar materialin e plotë të periodikut klikoni këtuShpresojmë [...]

Zhvillimet e Tregut të Sigurimeve në Shqipëri në periudhën Janar-Prill 2008

28 Maj 2008

Zhvillimet  e Tregut të Sigurimeve në Shqipëri në periudhën Janar-Prill 2008 Në periudhën Janar - Prill  2008 numri i kontratave të sigurimit të lidhura arriti në 178,124 duke shënuar një rritje prej rreth 16.64 % në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2007. Rritja e numrit të kontratave në [...]

Doli një publikim i ri "Gjeografia e Sigurimeve 2007"

22 Maj 2008

"Gjeografia e sigurimeve 2007" është një publikim statistikor, i cili realizohet për herë të parë nga Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare. Në thelb të këtij publikimi përfshihet informacioni mbi shpërndarjen e primeve dhe produkteve të sigurimit sipas prefekturave, i shoqëruar me informacion mbi dendësinë e sigurimeve [...]

Prezantim mbi tregjet financiare jo - bankare ne forumin e Crans Montanës (15 Maj 2008)

17 Maj 2008

Pas dy takimeve vjetore të suksesshme në Tiranë, Forumi i Crans Montanës u mblodh sërish në datat 15 - 17 Maj 2008, nën patronazhin e Kryeministrit Berisha për të diskutuar mbi çështje strategjike të zhvillimit të sektorit financiar, energjitik dhe probleme të sigurisë globale në nivel rajonal. Sesioni i parë i [...]

Rezolutë e Kuvendit të Shqipërisë për vlerësimin e veprimtarisë së Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare për vitin 2007

8 Maj 2008

Në seancën plenare të datës 05 Maj 2008, Kuvendi i Shqipërisë miratoi Rezolutën për vlerësimin e veprimtarisë së Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare (AMF) për vitin 2007.  Rezoluta e Kuvendit vlerëson veprimtarinë e kryer nga AMF gjatë vitit 2007 në drejtimet e mëposhtme: • përmirësimin [...]

Kryetarja e AMF-së pret përfaqësuesit e lartë të Autoritetit Qendror Bankar të Kosovës

6 Maj 2008

Në datën 06 Maj 2008, një delegacion i nivelit të lartë të Autoritetit Qendror Bankar të Kosovës (AQBK), i përbërë nga Z. Gazmend Luboteni - Kryetar i Bordit, Z. Hashim Rexhepi - Drejtor i Përgjithshëm dhe Z. Agron Dida - Inspektor i Përgjithshëm, pati një takim pune me Zj. Elisabeta Gjoni- Kryetare e Autoritetit të [...]

Mbi publikimin e periodikut AMF Nr. 5

5 Maj 2008

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare ka kënaqësinë të vërë në dijeni publikun mbi publikimin e periodikut të AMF nr. 5 në faqen zyrtare të internetit. Tekstin e plotë të publikimit, në versionin PDF, mund ta gjeni tek rubrika Statistika&Publikime.Për të lexuar materialin e plotë të periodikut klikoni këtuShpresojmë [...]

Zhvillohet seminari mbi sigurimet e jetës

30 Prill 2008

Zhvillohet seminari mbi sigurimet e jetësNë datat 23 dhe 24 Prill 2008, Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare (AMF) në bashkëpunim me Bankën Botërore zhvilloi në ambientet e Hotel Diplomat në Tiranë një seminar dy ditor mbi sigurimet e jetës. Lektor i këtij seminari ishte Z. Don Mc Isaac, ish Drejtor i Grupit të Sigurimeve në [...]