Media: Njoftime

Banka Botërore mbështet AMF me projektin e ri për mbikëqyrjen e tregut të kapitaleve dhe sigurimeve

11 Qershor 2020

Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, z. Ervin Mete zhvilloi sot një takim online përmes platformës Webex me Menaxheren e Bankës Botërore për Shqipërinë, znj. Maryam Salim.  Diskutimet u përqendruan në projektin e ri të asistencës të Bankës Botërore për tregjet [...]

Mbi zhvillimin e mbledhjes së Bordit të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare

11 Qershor 2020

Ditën e hënë, datë 15.06.2020, ora 11:00, do të zhvillohet mbledhja e Bordit të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, me këtë rend dite:   Miratimi i procesverbalit të mbledhjes së kaluar; Miratimi i rendit të ditës; Projekt “Mbi miratimin e shoqërisë audituese për auditimin e pasqyrave financiare [...]

Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i AMF-së zhvillon takim prezantues me drejtuesit e shoqërive të sigurimit

9 Qershor 2020

Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, Z. Ervin Mete, zhvilloi sot një takim me drejtuesit e shoqërive të sigurimit. Në takim u diskutua mbi ecurinë e tregut të sigurimeve, në veçanti për efektet e pandemisë COVID-19 dhe procesin e dëmshpërblimit pas dy tërmeteve të vitit [...]

Publikohet periodiku i AMF-së nr.133, maj 2020

8 Qershor 2020

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare ka kënaqësinë të vërë në dijeni publikun, mbi publikimin e periodikut të AMF-së nr. 133, maj 2020, në faqen zyrtare të internetit. Shpresojmë që ky publikim të jetë me interes për Ju. Për të lexuar materialin e plotë të periodikut nr. 133 klikoni këtu.

Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i AMF, Z. Ervin Mete takon Guvernatorin e Bankës së Shqipërisë, Z. Gent Sejko

5 Qershor 2020

Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, Z. Ervin Mete zhvilloi sot një takim pune me Guvernatorin e Bankës së Shqipërisë, Z. Gent Sejko. Biseda u përqendrua kryesisht në situatën në tregjet financiare nën mbikëqyrje dhe efektet e pandemisë COVID-19 në subjektet e mbikëqyrura. Guvernatori [...]

Kryetarja e Komisionit për Ekonominë dhe Financat Znj. Milva Ekonomi prezanton në Autoritet, Drejtorin e Përgjithshëm Ekzekutiv Z. Ervin Mete

1 Qershor 2020

Kryetarja e Komisionit për Ekonominë dhe Financat në Kuvendin e Shqipërisë Znj. Milva Ekonomi prezantoi sot në Autoritet, Drejtorin e Përgjithshëm Ekzekutiv Z. Ervin Mete, në një takim ku morën pjesë edhe drejtuesit e departamenteve dhe drejtorive në AMF. Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv paraqiti vizionin dhe objektivat [...]

Zhvillimet e Tregut të Sigurimeve në Shqipëri për periudhën Janar – Prill 2020

30 Maj 2020

Të ardhurat nga primet e shkruara bruto të sigurimit për periudhën janar - prill 2020 kapën vlerën mbi 4,724 milionë lekë, ose 10.87% më pak se në periudhën janar - prill 2019. Gjatë periudhës janar - prill 2020, numri i kontratave të sigurimit të lidhura arriti në 284,338 me një ulje  prej 24.52% krahasuar me [...]

Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i AMF-së zhvillon një takim online me Drejtuesen e re të Misionit të FMN-së për Shqipërinë

29 Maj 2020

Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, Z. Ervin Mete, zhvilloi një takim me Drejtuesen e re të misionit të Fondit Monetar Ndërkombëtar për Shqipërinë, Znj. Yan Sun, përmes platformës virtuale të komunikimit Webex. Në takim u diskutua në lidhje me zhvillimet më të fundit [...]

Kuvendi i Shqipërisë miraton emërimin e Z. Ervin Mete në detyrën e anëtarit të Bordit të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare që do të mbajë funksionin e Drejtorit të Përgjithshëm Ekzekutiv

28 Maj 2020

Kuvendi i Shqipërisë, në seancën plenare të datës 28 maj 2020, miratoi me vendimin nr. 22/2020, emërimin e Z. Ervin Mete në detyrën e anëtarit të Bordit të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, që do të mbajë funksionin e Drejtorit të Përgjithshëm Ekzekutiv. Vendimi është publikuar në [...]

Zhvillohet mbledhja e Bordit të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare

23 Maj 2020

Në mbledhjen e datës 22 maj 2020, Bordi i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, shqyrtoi dhe vendosi:   Miratimin e ndryshimeve në prospektin e fondit të pensionit vullnetar “Sigal” për vitin 2020; Miratimin e prospektit të shoqërisë “Banka Credins” sh.a., për ofertën private të obligacioneve afatgjatë, [...]