Media: Njoftime

Sigurimi i pronës, një mundësi e mirë për t’u mbrojtur nga të papriturat e natyrës

14 Qershor 2019

Një ndër mundësitë që ofron tregu i sigurimeve është edhe mbrojtja nga ngjarjet e vështira natyrore, të cilat mund të sjellin pasoja edhe në pronën e qytetarëve apo bizneseve. Sigurimi i pronës është një nga konceptet e reja që ka hyrë në marrëdhëniet financiare të qytetarëve me [...]

AMF, pranë studentëve të Kolegjit Universitar “Logos” për rritjen e edukimit financiar

12 Qershor 2019

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare zhvilloi sot, më datë 12 qershor 2019, ora 10:00, një leksion të hapur me studentë të Fakultetit Ekonomik të Kolegjit Universitar “Logos”. Aktiviteti u zhvillua në kuadër të “Strategjisë për rritjen e besimit të konsumatorit/investitorit në tregjet financiare nën mbikëqyrje”, [...]

Për zhvillimin e testimit për vlerësues dëmesh në sigurime

10 Qershor 2019

Në zbatim të nenit 227 pika 1/dh të Ligjit nr. 52, datë 22.05.2014 “Për veprimtarinë e sigurimit dhe risigurimit” dhe nenit 7, të Rregullores nr.35, datë 27.03.2019, “Mbi organizimin dhe funksioninim e testimit të njohurive të kandidatëve që aplikojnë për licencë/rinovim licence në AMF”,  Autoriteti [...]

AMF synon krijimin e një udhëzuesi për sigurimet gjithëpërfshirëse

10 Qershor 2019

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare zhvilloi në datat 3-7 qershor 2019 një projekt për të rritur kapacitetet e tij mbikëqyrëse dhe rregullatore për mikrosigurimet. Projekti u financua nga Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) dhe me asistencën teknike të ekspertit z. Peter Wrede nga Shërbimi [...]

Mbi publikimin e periodikut të AMF-së nr. 124, maj 2019

7 Qershor 2019

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare ka kënaqësinë të vërë në dijeni publikun, mbi publikimin e periodikut të AMF-së nr. 124, maj 2019, në faqen zyrtare të internetit. Shpresojmë që ky publikim të jetë me interes për Ju. Për të lexuar materialin e plotë të periodikut nr. 124 klikoni këtu.   

Zhvillohet mbledhja e Bordit të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare

6 Qershor 2019

Në mbledhjen e datës 31 maj dhe 6 qershor 2019, Bordi i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, shqyrtoi dhe vendosi: Miratimin e ndryshimeve në prospektin e fondit të pensionit vullnetar “Raiffeisen” për vitin 2019; Miratimin e disa ndryshimeve në prospektin e fondit të pensionit vullnetar “Credins Pension” për vitin 2019; Miratimin [...]

Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i AMF-së raporton në Kuvendin e Shqipërisë

30 Maj 2019

Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, Z. Ervin Koçi prezantoi sot, më 30.05.2019, në seancë plenare në Kuvendin e Shqipërisë, Raportin mbi aktivitetin e Autoritetit gjatë vitit 2018. Z. Koçi u ndal në zhvillimet dhe arritjet kryesore të vitit të kaluar, ndërsa përmendi [...]

Komisioni Evropian publikon Paketën e Zgjerimit 2019 dhe Raportin për Shqipërinë

29 Maj 2019

Komisioni Evropian publikoi sot “Paketën e Zgjerimit 2019”, duke vlerësuar progresin e bërë nga Shqipëria dhe duke rekomanduar hapjen e negociatave. Vendimi përfundimtar pritet të merret nga vendet anëtare në fund të qershorit. Paketa përmban raportet me vlerësime të detajuara të gjendjes në çdo vend [...]

Zhvillimet e Tregut të Sigurimeve në Shqipëri për periudhën janar - prill

29 Maj 2019

Të ardhurat nga primet e shkruara bruto të sigurimit për periudhën janar - prill kapën vlerën mbi 5,300 milionë lekë, ose 8.30% më shumë se në periudhën janar - prill  2018. Gjatë periudhës janar – prill 2019, numri i kontratave të sigurimit të lidhura arriti në 376,717 me një rritje 5.63% krahasuar [...]

Mbi zhvillimin e mbledhjes së Bordit të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare

28 Maj 2019

Ditën e premte, datë 31.05.2019, ora 10:00, do të zhvillohet mbledhja e Bordit të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, me këtë rend dite:   Miratimi i procesverbalit të mbledhjes së kaluar; Miratimi i rendit të ditës; Informacion mbi gjendjen financiare të tregjeve të pensioneve private vullnetare dhe SIK, mbi bazën [...]